Izvor: Beta | Ponedjeljak, 11.01.2016.| 11:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Tesla" automobili će se sami parkirati i ograničavati brzinu

(Foto: teslamotors.com)
Kompanija "Tesla motors", proizvođač luksuznih električnih automobila, objavila je da je usavršila softver koji će nekim njenim vozilima omogućiti da se sama parkiraju, promjene traku u toku vožnje i ograničavaju brzinu kretanja.

Nadgradnja softvera, koja će vlasnicima postojećih automobila iz serije modela S i X (SUV) omogućiti da uživaju u novim kvalitetima svojih električnih automobila, objavljena je proteklog vikenda (9-10. januar).

Vlasnici automobila iz serije modela S i X (SUV) moraće da imaju bar 33 stope slobodnog prostora ukoliko žele da svoje automobile pokrenu napred ili nazad. Korisnici će moći da parkiraju svoja vozila koristeći softvere na ključevima.

Iz "Tesla motorsa" poručuju da će novi softver moći da se koristi isključivo na privatnom vlasništvu. Dopunjeni softver moći će da unese nova ograničenja brzine u "Teslin" poluautomatski sistem. Automobili će se kretati u skladu sa ograničenjem brzine kada je upaljeno automatsko upravljanje na putevima u blizini naseljenih područja.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.