Izvor: Indikator | Četvrtak, 07.01.2016.| 08:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Netflix" stigao i u BiH

Popularni američki servis za prikazivanje video sadržaja i iznajmljivanje filmova i televizijskih serija "Netflix" objavio je da je dostupan u više od 190 zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Cijene mjesečne pretplate variraju od modela, počevši s 7.99 eura za gledanje sadržaja na jednom uređaju u SD rezoluciji, preko 9.99 eura za gledanje na 2 uređaja istovremeno u HD rezoluciji, te 11.99 eura za najviše 4 uređaja uz HD i Ultra HD rezoluciju.

Među državama koje se nalaze na popisu u kojima je "Netflix" sada dostupan se nalazi većina evropskih zemalja i svjetskih zemalja.

Na popisu se, od većih država, nije našla najmnogoljudnija svjetska zemlja Kina. Restrikcije američke vlade znače da na popisu zemalja u kojima je ovaj servis dostupan nisu ni Sirija, Sjeverna Koreja i Krim.

Nakon ove objave, dionice"Netflixa" skočile su za gotovo 6 posto.

Podsjetimo, "Netflix" je lansiran 2007. godine, a u posljednjih nekoliko godina promijenio je način na koji mnogi konzumiraju televizijski sadržaj, omogućavajući cijele sezone vlastitih serija, kao što su "Orange Is the New Black" ili "House of Cards" dostupnima odjednom, a ne epizodu po epizodu, iz sedmice u sedmicu.

Može se koristiti na raznim uređajima povezanim na internet, bilo da su to laptopi, tableti, mobiteli, pametni televizori, konzole… A kvaliteta streaminga automatski se prilagođava dostupnoj brzini interneta, piše "Netokracija".

Prema posljednjim podacima, "Netflix" je brojao više od 66 miliona pretplatnika u SAD-u (odnosno 69,2 miliona ukoliko se uračunaju i oni koji koriste besplatno probno razdoblje), te 23,95 miliona širom svijeta (25,95 miliona s onima koji još isprobavaju).

Netflix je najavio da će ove godine proizvesti više od 30 serija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.