Izvor: eKapija | Srijeda, 17.10.2007.| 11:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

KREATIVNI STAV na konferenciji o WOM marketingu u Zagrebu

(Foto: b)

Jučer je, 16. oktobra, u hotelu The Regent Esplanade u Zagrebu počela IM&C WOM Konferencija. Predavači na IM&C WOM konferenciji stručnjaci su koji WOM strategiju svakodnevno implementiraju u svoje poslovanje; Martin Ötting, partner je i voditelj komunikacija i savjetovanja u njemačkoj agenciji Trnda, prvoj specijaliziranoj Worth of Mouth marketing agenciji, a Axel Maier, osnivač i vlasnik vodeće austrijske PR agencije Maiersbüro. Svoje će znanje sa sudionicima konferencije podijeliti i predavači iz Hrvatske, Ankica Mamić, direktorica IM&C d.o.o., Domagoj Bebić, profesor Novih medija na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te Marko Rakar, jedan od najistaknutijih hrvatskih blogera.

Na ovoj konferenciji učestvuje i PRVA bosanskohercegovačka WOMM agencija KREATIVNI STAV koja prezentira strategijui implementaciju WOMM koncepta u BiH. Dipl. psiholog Elma Medarić, Development Manager Kreativnog stava, uzet će učešće u radu okruglog stola pri Konferenciji na temu „Psihologija modernih komunikacija“. Ilda Šećerović, Client Service Manager će također prezentirati dostignuća i buduće planove Kreativnog stava pred osobljem hrvatske marketinške agencije IM&C.

U svijetu marketinga se upravo odvija velika prekretnica: osnova na kojoj se bazirao marketing od svoga začetka – jednosmjerna komunikacija sa pasivnim potrošačem – sada postaje munjevita dvosmjerna komunikacija sa ZAJEDNICAMA, ne pojedincima. Razgovor iz kućne atmosfere prelazi na internetski forum – agoru budućnosti. Baza današnjeg društva su grupe i sada one komuniciraju jedne s drugima, a na marketingu novog vremena je da istraži njihov međuutjecaj, reaktivna ponašanja i potrošačke zahtjeve.

I ovo je ono čime se bavi novi smjer marketinga: WOM marketing – Word Of Mouth – Marketing „od usta do usta“,

Smatramo da je od velikog značaja za ekonomski prosperitet Bosne i Hercegovine, ne samo ovo učestvovanje, nego svjetski zavidna brzina kojom naša agencija dostiže tokove u internacionalnim marketinškim kretanjima, saopćeno je.

Via Media / eKapija

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.