NavMenu

Najava 2. međunarodne konferencije Sarajevske berze SASE

Izvor: Pristop BH Utorak, 16.10.2007. 16:22
Komentari
Podeli

Danas (16.10.2007.) je održana press-konferencija kojom je najavljena Druga međunarodna konferencija SASE s temom "Razvoj tržišta kapitala - Kako do veće likvidnosti tržišta?" koja će se održati 23. i 24. oktobra 2007. godine u Business Centru Unitic. Ovogodišnja Konferencija će se održati pod visokim pokroviteljstvom Vlade Federacije BiH.

Ovom prilikom je predstavljen program Konferencije. Pored glavne teme, govorit će se i o javnim ponudama putem berze, privatizaciji i prodaji državnog kapitala putem berzi što je jedna od aktuelnih tema i u našoj državi, institucionalnim investitorima, a predstavit će se i emitenti s Kotacije. Na Konferenciji će biti predstavljen i portal tržišta kapitala Federacije BiH.

Istaknuto je da će moderatori i govornici na Konferenciji biti eminentni stručnjaci iz oblasti tržišta kapitala iz državnih/regulatornih institucija, berzi, investicionih /uzajamnih fondova, custody banaka, kompanija iz Bosne i Hercegovine, regije i svijeta koji će razmijeniti iskustva berzi iz regiona.

Generalni direktor SASE Zlatan Dedić je ovom prilikom izjavio: "Nakon uspjeha prošlogodišnje konferencije SASE očekujemo da se to desi i sa Drugom međunarodnom konferencijom SASE. U fokusu naših aktivnosti su investitori i ovo je prilika da ih upoznamo sa dostignutim stepenom razvoja tržišta kapitala u Federaciji BiH.Interesovanje domaće javnosti za ulaganje u dionice putem berze raste, a sve je više i domaćih stručnjaka kojima želimo pružiti priliku da zajedno sa evropskim stručnjacima razmijene iskustva na teme ovogodišnje Konferencije. To je naš doprinos edukaciji šire javnosti o tržištu kapitala".

Sarajevska berza/ burza ove jeseni navršava šest godina rada, a ovom Konferencijom želi dodatno podstaći motivaciju i napore domaćih faktora za još aktivnije uključivanje Bosne i Hercegovine u strukture eurounijskih i globalnih ekonomskih tokova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.