Izvor: Tanjug | Srijeda, 30.12.2015.| 10:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nagrađen "Etihadov" model finansiranja razvoja

Jedinstveni sporazum za finansiranje razvoja u vrijednosti od 700 mil USD grupacije "Etihad Airways Partners" (EAP) dobio je priznanje prestižne organizacije za pružanje tržišnih informacija "International Financing review" (IFR), saopštila je aviokompanija "Etihad".

Taj sporazum o finansiranju u trajanju od pet godina dobio je nagradu za "Obveznicu godine" na tržištima u razvoju u Evropi, na Bliskom istoku i Africi, a nagrada će biti uručena u Londonu 27. januara 2016. godine.

"Etihad Airways" je u septembru 2015. pokrenuo seriju prezentacija širom svijeta, zajedno sa svojim glavnim savjetnikom, kompanijom "Goldman Saks", u cilju prikupljanja sredstava na tržištu za razvoj njene podružnice "Etihad Airport Services" i pet strateških partnera - "Air Berlin", "Air Serbia", "Air Seychelles", "Al Italia" i "Jet Airways" - u okviru grupacije EAP.

Putem instrumenta za finansiranje pod nazivom "Etihad Airways Partners BV", grupacija je najprije uspješno prikupila 500 mil USD, a poslije samo nekoliko dana još 200 mil USD, usljed velikog interesovanja međunarodne finansijske zajednice. Ovo je drugi put u posljednjih nekoliko nedelja da ova revolucionarna inicijativa dobija priznanje kao prva zajednička transakcija za finansiranje razvoja ove vrste u avio-industriji.

- Najnovija nagrada pokazuje poverenje koje finansijske institucije imaju u naš uspješan i jedinstven poslovni model, koji je zaista orijentisan ka stvaranju sinergije između kompanija u koje smo investirali - rekao je predsjednik i generalni direktor "Etihad Airways"-a, Džejms Hogan.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.