NavMenu

Interesovanje za Višegrad i Andrićgrad u Sankt Peterburgu

Izvor: Capital Utorak, 29.12.2015. 08:13
Komentari
Podeli
Višegrad (Foto: Vedrana Džudža)Višegrad
Veliki broj turoperatera, učesnika i novinara izrazio je interesovanje za posjetu Višegrada i Andrićgrada, nakon oficijelne prezentacije, koja je predstavljena u Sankt Peterburgu, rekla je Srni direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović.

- Višegrad ima najraznovrsniju i jedinstvenu turističku ponudu, a u prezentaciji smo predstavili most Mehmed – paše Sokolovića, fotografije i prizore iz života Ive Andrića, našeg jedinog nobelovca, koji je u Višegradu završio osnovnu školu i proveo najljepše dane svog djetinjstva - rekla je Todorović i dodala da je istakla da Višegrad okružuju predjeli izuzetne prirodne ljepote koji krase i dvije rijeke, kao i bogatstvo termomineralnom vodom.

Ona je napomenula da je u posebnom dijelu predstavljen najnoviji turistički proizvod u Republici Srpskoj, Andrićgrad, koji je nastao po zamisli slavnog reditelja, pisca i muzičara Emira Kusturice, koji je dobro poznat ruskoj javnosti, vrlo brzo postao nezaobilazno mjesto turista iz cijelog svijeta.

- Na promociji smo istakli da je Višegrad obogaćen i sa turističkim atrakcijama kao što su krstarenje rijekom Drinom i vožnjom uskotračnom prugom, a da je duhovni život obogaćen manastirima i crkvama - kaže Todorović.


Ona je istakla da u narednoj godini očekuje povećan broja turista iz Rusije.

U okviru prezentacije turističke ponude Republike Srpske, koja je održana u Sankt Peterburgu 24. i 25. decembra posebne prezentacije imale su Turistička organizacija grada Banjaluke sa scenskim prikazom običaja srpske slave i Turistička organizacija Višegrada sa prezentacijom kulturnog naslijeđa i kompleksa Andrićgrad.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.