NavMenu

UniCredit Bank uvela beskontaktnu Debit Master Card

Izvor: Privredna štampa Utorak, 22.12.2015. 14:47
Komentari
Podeli
UniCredit Bank zamijenila je dosadašnje Maestro i Visa Electron debitne kartice sa novom Debit Master Card karticom koja je tehnološki naprednija i korisnicima pruža više mogućnosti, u vidu jednostavnijeg i bržeg plaćanja preko beskontaktne tehnologije.

- Beskontaktna tehnologija omogućava plaćanja u samo nekoliko sekundi prislanjanjem kartice na POS terminale, koji podržavaju ovu mogućnost. Beskontaktne transakcije do 30 KM se ne potvrđuju PIN-om, a za transakcije veće od 30 KM potrebno je unijeti PIN. Na prodajnim mjestima koja još uvijek nemaju beskontaktni terminal kartica radi kao obična debitna kartica i stavlja se u POS terminal - objasnila je Ana Suton, voditeljica Razvoja kartičnog poslovanja UniCredit Bank.

Dodatne prednosti Debit Master Card kartice su: besplatno osiguranje kartice od zloupotrebe, sigurnost plaćanja s obzirom na to da je kartica cijelo vrijeme u rukama korisnika, isplata gotovine bez naknade u inozemstvu na više od 19.000 bankomata članica Grupe UniCredit za korisnike JES! Paket računa, uplata sredstava na račun putem uplatno-isplatnih bankomata UniCredit Bank, kupovina GSM prepaid dopuna/bonova na bankomatima UniCredit Bank i drugih banaka koje su omogućile ovu mogućnost, kupovina proizvoda i usluga bez naknade plaćanjem na POS terminalima u zemlji s istaknutim znakom brenda kartice, potpuna kontrola troškova uvidom u stanje na računu u svakom trenutku putem bankomata UniCredit Bank ili m-ba/e-ba usluge.

Nove Debit Master Card kartice biće izdate nakon isteka datuma važenja postojećih Maestro/Visa Electron kartica UniCredit Bank, ili prije ukoliko klijent tako želi. Prije preuzimanja nove kartice, klijenti će imati mogućnost uvida u sve informacije i detalje novog proizvoda putem Informacijskog lista i Ugovora o izdavanju i korištenju kartice. Kartica se za korisnike JES! Paket računa kartica izdaje bez naknade.

U slučaju da klijenti ne žele ugovoriti Debit Master Card karticu i dalje će imati mogućnost redovno koristiti uslugu tekućeg računa i raspolagati sredstvima na tekućem računu u bilo kojoj poslovnici UniCredit Bank. Postojeće Maestro/Visa Electron kartice će vrijediti do isteka naznačenog na plastici ili do preuzimanja nove Debit Master Card kartice ovisno šta nastupi ranije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.