Izvor: RTS | Utorak, 22.12.2015.| 07:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Čarape koje pauziraju seriju kada zadremate

(Foto: Ivana Vuksa)
San se prikrade i tokom važnog zapleta omiljene serije. Međutim, ništa nećete propustiti uz "Netflix"-ove čarape koje će zaustaviti sve. Na sajtu kompanije objavljeno je detaljno uputstvo kako napraviti čarape koje pauziraju emitovanje čim osoba koja ih nosi zaspi.

- "Netflix" čarape detektuju kada zadremate i šalju signale vašem televizoru, automatski pauzirajući seriju - objašnjava instrukcija.

Kako one funkcionišu? Instrukcija započinje pletenjem čarapa, čiji je dizajn inspirisan jednom od "Netflix"-ove najpopularnijih serija, "House of Cards" i "Master of None". Drugi korak je ugradnja elektonike. Ovaj korak uključuje akcelerometar (detektuje kada stopala prestanu da se pomjeraju), infracrvena LED svjetla (šalju signal televizoru), i bateriju, između ostalih komponenata.

Zatim se elektronika stavi u čarapu. Naravno, da bi gledaoci "Netflix"-a ovo uspjeli, morali bi da budu makar malo upućeni u kompjutersko programiranje.

- Akcelerometar detektuje kada ste prestali da se krećete na duži vremenski period i aktivira signal na televizoru da pauzira "Netflix". Kada otkrije da ste zadremali, LED svijetlo u čarapama trepće crveno, što je upozorenje da će signal uskoro biti poslat televizoru. Bilo kakav pokret će ga spriječiti da pauzira seriju - navedeno je na sajtu.

Kompanija "Netflix" pruža usluge strimovanja multimedijalnog sadržaja preko preko interneta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.