NavMenu

Pala zabrana stara četiri decenije - SAD izvozi sirovu naftu

Izvor: RTRS Subota, 19.12.2015. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Krivosheev Vitaly/shutterstock.com)
Predstavnički dom američkog Kongresa je usvojio federalni budžet od 1.100 mlrd USD.

Time je omogućen nastavak rada vladinih agencija, njihovo finansiranje do septembra 2016. godine i ukinuta je 40-godišnja zabrana na izvoz američke sirove nafte, javlja agencija Rojters.

Poslije "zelenog svjetla" Predstavničkog doma, zakon o budžetu se šalje Senatu, u kom su se lideri demokrata i republikanaca već dogovorili da će ga spojiti sa paketom poreskih olakšica usvojenim u četvrtak.

Senat će glasati i o budžetu za 2016. godinu, dok je iz Bijele kuće saopšteno da će predsjednik SAD, Barak Obama, potpisati zakon o budžetu, prenosi agencija Frans pres.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj, Finansije

Na prodaju potraživanja Kompanije Dušanić iz Prnjavora

Stečajni upravnik Kompanije Dušanić iz Prnjavora oglasio je prodaju potraživanja i preuzimanje vođenja i finansiranja stečajnog dužnika. Kako se navodi u oglasu, ukupna vrijednost potraživanja po predmetima koji se vode u Osnovnom sudu u Banjaluci iznose 1.573.219 KM. Imovina stečajnog dužnika prodaje se "u paketu" kao jedna cjelina. Početna cijena iznosi 786.609 KM što čini polovinu ukupne vrijednosti potraživanja u oba predmeta i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.