Izvor: Tanjug | Subota, 19.12.2015.| 14:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

EU uvela antidampinške carine na uvoz alu-folije iz Rusije

(Foto: rusal.ru)
Evropska unija uvela je antidampinške carine na uvoz aluminijumske folije iz Rusije, nakon što je njena istraga pokazala da je ovaj proizvod prodavan ispod tržišne cijene širom EU, objavljeno je u Službenom glasniku Unije.

Definitivna antidampinška carina od 12,2% će se primjenjivati na aluminijumsku foliju iz Rusije, koja sva pripada grupaciji "Rusal"najvećem svjetskom proizvođaču alumunijuma, prenosi agencija Rojters.

- Industrija EU je pretrpila materijalnu štetu, što se naročito odrazilo na negativnu profitabilnost tokom čitavog perioda uzetog u razmatranje - navodi se u Službenom glasniku.

Evropska komisija je već u julu uvela privremene antidampinške carine na uvoz ruske aluminijumske folije, dok definitivna antidampinška carina obično traje pet godina.

U elektronskom mejlu Briselu, Rusija je saopštila da ovakvu odluku smatra "nepravednom i zasnovanom na neutemeljenim zaključcima".

Evopska komisija je u oktobru prošle godine pokrenula istragu povodom ovog pitanja, nakon što je primila pritužbe nekoliko evropskih proizvođača aluminijumskih folija.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.