Izvor: Vlada FBiH | Četvrtak, 11.10.2007.| 09:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kontrola dokapitalizacije Energopetrola:Prvi izvještaj Agencija za privatizaciju je Vladi dužna dostaviti u roku od 15 danaRazmatrajući Informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o praćenju aktivnosti vezanih za dokapitalizaciju "Energopetrola" d.d. Sarajevo, Vlada FBiH je donijela Zaključak da Agencija za privatizaciju u FBiH preuzme obavezu praćenja izvršenja obaveza prema Ugovoru o dokapitalizaciji. Prvi izvještaj Agencija je Vladi dužna dostaviti u roku od 15 dana.

Složena situacija u "Energopetrolu" zbog poslovnih gubitaka i naglašen socijalni aspekt zbrinjavanja 1.059 radnika koji ostaju na radnim mjestima sa svim zakonskim pravima nalažu stalno praćenje i nadzor nad poštivanjem odredbi Ugovora o dokapitalizaciji što je Vladu opredijelilo da tu obavezu povjeri Agenciji.

Ugovorom se strateški partner Energopetrola MOl/INA obavezao da će, između ostalog, u naredne tri godine investirati 150 miliona KM, sa 60 miliona sanirati dugove i zadržati svih 1.059 radnika, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.