Izvor: eKapija | Petak, 18.12.2015.| 10:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

PAMTIĆU U 2015: Feđa Isović

Feđa Isović (Foto: Ivan Šebalj)
Jedan od najangažovanijih scenarista u BiH, Feđa Isović, tvorac je najpopularnije serije u regionu "Lud, zbunjen, normalan", a čija je posljednja klapa snimljena ove godine. Time se, kako je rekao za "eKapiju", završava jedan ciklus u njegovoj karijeri.

Prije rada na toj seriji, talenat za pisanjem pretočio je u scenarije popularnih filmova "Dobro uštimovani mrtvaci", "Halimin put", seriju "Kriza"... Dijalozi koje kreira, a koji izazovu iskrene emocije u narodima sa ovih prostora, odraz su upijanja svih onih dešavanja i priča oko njega.

Ovaj Trebinjac sa sarajevskom adresom ima svoj bend "Karne", a kako je ranije govorio za medije, najviše voli ljetne odmore u gradu na Trebišnjici.

DOGAĐAJ GODINE

- U privatnom smislu, bila je to posljednja klapa serije "Lud, zbunjen, normalan". Za mene je završio jedan period od skoro 10 godina. Od društvenih događaja, izdvajam jedan sportski. To su oni klinci, košarkaši koji osvojiše evropsko zlato. Ne volim ljude, a pogotovo djecu, prebrojavati po nacionalnoj pripadnosti, ali eto, nekako mi je drago što ti klinci predstavljaju BiH u malom.

PROMAŠAJ GODINE

- Opet sport, opet evropsko prvenstvo, ali ovaj put kvalifikacije i fudbal. Dakle, reprezentacija.

LIČNOST GODINE


- Baš sam se svezao sporta, ali stvarno mi je na pameti samo on – Amel Tuka.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Iskreno, nemam pojma. Ne mogu ovako nabrzaka da iskopam niti jedan arhiviran u sjećanju.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Podugačak je spisak. Među najlošije spadaju uglavnom oni potezi koje država uopšte nije uradila. Kao, na primjer, implementacija presude Sejdić-Finci. Ne učiniti određeni potez je također potez. A evo i jednog taze učinjenog: Vijeće ministara obnovilo vozni park sa "audijima" za 700.000 KM. Da su kupili "mercedese", ne bih riječi rek’o. Mečka je mečka.

ŠTA OČEKUJETE U 2016. GODINI?


- Hapšenja.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici Pamtiću u
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.