NavMenu

PAMTIĆU U 2015: Feđa Isović

Izvor: eKapija Petak, 18.12.2015. 10:33
Komentari
Podeli
Feđa Isović (Foto: Ivan Šebalj)Feđa Isović
Jedan od najangažovanijih scenarista u BiH, Feđa Isović, tvorac je najpopularnije serije u regionu "Lud, zbunjen, normalan", a čija je posljednja klapa snimljena ove godine. Time se, kako je rekao za "eKapiju", završava jedan ciklus u njegovoj karijeri.

Prije rada na toj seriji, talenat za pisanjem pretočio je u scenarije popularnih filmova "Dobro uštimovani mrtvaci", "Halimin put", seriju "Kriza"... Dijalozi koje kreira, a koji izazovu iskrene emocije u narodima sa ovih prostora, odraz su upijanja svih onih dešavanja i priča oko njega.

Ovaj Trebinjac sa sarajevskom adresom ima svoj bend "Karne", a kako je ranije govorio za medije, najviše voli ljetne odmore u gradu na Trebišnjici.

DOGAĐAJ GODINE

- U privatnom smislu, bila je to posljednja klapa serije "Lud, zbunjen, normalan". Za mene je završio jedan period od skoro 10 godina. Od društvenih događaja, izdvajam jedan sportski. To su oni klinci, košarkaši koji osvojiše evropsko zlato. Ne volim ljude, a pogotovo djecu, prebrojavati po nacionalnoj pripadnosti, ali eto, nekako mi je drago što ti klinci predstavljaju BiH u malom.

PROMAŠAJ GODINE

- Opet sport, opet evropsko prvenstvo, ali ovaj put kvalifikacije i fudbal. Dakle, reprezentacija.


LIČNOST GODINE


- Baš sam se svezao sporta, ali stvarno mi je na pameti samo on – Amel Tuka.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Iskreno, nemam pojma. Ne mogu ovako nabrzaka da iskopam niti jedan arhiviran u sjećanju.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Podugačak je spisak. Među najlošije spadaju uglavnom oni potezi koje država uopšte nije uradila. Kao, na primjer, implementacija presude Sejdić-Finci. Ne učiniti određeni potez je također potez. A evo i jednog taze učinjenog: Vijeće ministara obnovilo vozni park sa "audijima" za 700.000 KM. Da su kupili "mercedese", ne bih riječi rek’o. Mečka je mečka.

ŠTA OČEKUJETE U 2016. GODINI?


- Hapšenja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.