NavMenu

Top 10 filmova iz 2015. koje bi svaki preduzetnik trebalo da pogleda

Izvor: BIZLife Petak, 18.12.2015. 08:21
Komentari
Podeli
(Foto: d13/shutterstock.com)
Priča o Stivu Džobsu je ove godine dobila dvije ekranizacije na filmu. Osim priče o njemu, bilo je u 2015. puno filmova o poslu, uključujući i priču o sedamdesetogodišnjem stažisti i šefu krvopiji (bukvalno).

Sajt Inc.com donosi vam top 10 poslovnih filmova za 2015. godinu.

1. Steve Jobs: The Man in the Machine

Ovaj dokumentarac poznatog reditelja Alexa Gibneya koji nam, bez imalo podilaženja, predstavlja ko-osnivača "Applea". Gibney daje kritički pogled na Joobsov sistem vrijednosti i kako je to uticalo na odnose sa kolegama, porodicom i prijateljima.

2. The Intern

U komediji u kome glavne uloge tumače Anne Hathaway i Robert De Niro, govori se o svježem penzioneru kome je toliko dosadno da počinje da radi kao stažista u startap biznisu. Priča o "ribi izvan vode" istražuje šta se dešava kada "baby boomer" počinje da radi posao "millennialsa".

3. Code: Debugging the Gender Gap

Ovaj dokumentarac pokazuje potresne činjenice o tome kako su žene bile marginalizovane u američkom, muško-dominantnom tehnološkom sektoru. Film zauzima stav da je američka popularna kultura dijelom kriva zbog sugerisanja da su muškarci bolji od žena u kompjuterskoj nauci.

4. Burnt

Komedija-drama u kojoj glumi Bradley Cooper prati priču osramoćenog šefa koji otvara restoran u Londonu u nadi da će osvojiti "Michelin" zvijezdu (veliko priznanje za kvalitet restorana). Film je ubjedljiva studija slučaja o opasnostima lošeg liderstva.

5. A Faster Horse

Dokumentarac prati priču jednog od najkultnijih autumobila – "ford mustang". Film baca svjetlo na "Fordov" veoma tajnovit proces vraćanja "mustanga" u modu na 50. rođendan ovog brenda.

6. Steve Jobs

Film Oskarom nagrađenog režisera Dannyja Boylea, prikazao je Stevea Jobsa kao holivudskog zlikovca. Boyle pokušava da dočara lik Jobsa, ali i svu napetost prije nego što je lansirao njegova tri poznata produkta.

7. Unfinished Business

Komedija prati vlasnika malog biznisa, čiji lik tumači Vince Vaughn, koji putuje u Njemačku da potpiše veliki prodajni ugovor. Poslovni put pun je nevolja, jer je tim naišao na neprijateljsku konkurenciju.

8. The Big Short

Priča je bazirana na knjizi Michaela Lewisa koja opisuje krizu kredita. Drama sa elementima komedije prati četiri čovjeka koji su predvidjeli krah kredita i banaka, kao i događaje koji su doveli do recesije, odnosno svjetske krize.

9. Bloodsucking Bastards

Akciona komedija bavi se prezaposlenim radnicima koje njihov novi šef pretvara u, vjerovali ili ne, vampire. Ono što počinje sa uspavanom pričom o radniku sa dosadnim poslom pretvara se u krvavu bitku protiv besmrtnih.

10. Results

Komedija je o dva personalna trenera koji se fokusiraju na bizarno ponašanje jednog klijenta. Film se na humorističan način bavi komplikovanim stvarima kada ljudi mešaju svoje poslovne i privatne živote.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.