Izvor: Bankamagazin | Srijeda, 10.10.2007.| 14:22
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izraelci u blizini Zagreba grade outlet centar vrijedan 45 mil EUR

(Foto: b)

Izraelska tvrtka Prigan Holdings Ltd. objavila je gradnju outlet centra u Sv. Heleni pokraj Zagreba koji će, prema najavama investitora, biti otvoren u ljeto 2008. i tako postati prvi hrvatski outlet centar, priopćeno je iz tvrtke.

Prema riječima direktorice Prigan Outlet Centra Susanne Solterer, Prigan Holding Ltd. je tvrtka specijalizirana za gradnju stambenih i poslovnih objekata i u Hrvatskoj će predstaviti novi koncept trgovačkoga centra koji je nastao u Americi, a u Europi se proširio tijekom devedesetih godina.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 45 milijuna eura, a više od 100 trgovina zauzimat će oko 25.000 m2. Centar će se prostirati na zemljištu većem od 150.000 m2, a novost predstavlja i način gradnje: umjesto jedne monolitne građevine poput brojnih trgovačkih centara, Prigan Outlet Centar će izgledati poput manjega stambenog naselja ili s natkrivenim ulicama i šetnicama, trgovima, restoranima i pratećim objektima.

Razvoj tvorničkih outlet centara započeo je 1979. u SAD-u, a danas ih ima više od 230. Koncept je u Europi poznat od početka devedesetih i trenutačno posluje oko 120 centara sa stalnom tendencijom rasta, a investitore je privukla i činjenica kako u ovome dijelu Europe ne postoji niti jedan takav centar, navodi se u priopćenju.

suvremena hr. / eKapija

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.