NavMenu

Budžet UIO BiH za 2016. godinu 109,6 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 14.12.2015. 13:15
Komentari
Podeli
Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje BiH na današnjoj sjednici odobrio je proračun Uprave za 2016. godinu u iznosu od 109,6 mil KM.

Predsjedavjući UO UIO i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda objasnio je da je proračun za Upravu uvršten u proračun institucija BiH uslovno, dok se o njemu ne izjasne članovi UO, kako bi se ispunili rokovi za usvajanje državnog proračuna do kraja godine.

Na sjednici je istaknuto da se ubuduće striktno poštuje proračunski kalendar te da je, istovremeno, nužno osigurati dovoljna sredstva za rad UIO, kao jedne od najvažnijih institucija u BiH, koja obavlja složene poslove.

UO danas se nije izjasnio o Nacrtu odluke o utvrđivanju uvjeta za carinski terminal, koji je predložen iz UIO, dok se ne razmotre sve pristigle primjedbe kako bi se ovo pitanje riješilo na što efikasniji način.


Upravni odbor je zadužio Upravu da korigira nact ove odluke i uvrsti pristigle primjedbe koje su dostavili članovi UO iz reda eksperata.

UO UIO usvojio je danas Odluku Smart card paketa koja se odnosi na elektronsko poslovanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.