Izvor: Franchising.rs | Petak, 11.12.2015.| 08:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija "Alma-Ras" najavila regionalnu ekspanziju kroz franšize

(Foto: facebook.com)
Bosanskohercegovačka kompanija "Alma-Ras" zainteresovana je da svoj brend donjeg veša i spavaćica približi potrošačima u svim zemljama regiona, kroz franšizni model poslovanja.

Prije pet godina prva franšizna radnja je otvorena 2010. u Konjicu, a sada "Alma-Ras" u svojoj maloprodajnoj mreži ima tri franšizne prodavnice.

U kompaniji su 2016. označili kao "godinu franšizinga" budući da planiraju širenje u zemljama regiona.

Tarik Baraković, koordinator prodaje za inostrano tržište u kompaniji "Alma-Ras", kaže da su se za franšizu odlučili jer je to najbrži i najjeftiniji vid širenja maloprodajne mreže.

– "Alma-Ras" je franšiza idealna za preduzetnike koji žele da uposle sebe i svoju porodicu, pa i ljude iz zajednice u kojoj žive. Smatramo da je najveći potencijal za franšizno širenje mreže u zemljama regiona koje su po navikama, ukusima i kulturnim obrascima potrošača iste ili slične - kaže Baraković.

Trenutno, "Alma-Ras" ima maloprodajnu mrežu od 12 sopstvenih prodavnica, tri outlet prodavnice i tri franšizne prodavnice – dvije u Bosni i Hercegovini, jednu u Srbiji u šoping centru "Stadion". Ostale prodavnice u inostranstvu, na primjer, u Crnoj Gori i Makedoniji, rade po principu franšiznog kornera ili shop-in-shop modela.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.