NavMenu

Kompanija "Alma-Ras" najavila regionalnu ekspanziju kroz franšize

Izvor: Franchising.rs Petak, 11.12.2015. 08:15
Komentari
Podeli
(Foto: facebook.com)
Bosanskohercegovačka kompanija "Alma-Ras" zainteresovana je da svoj brend donjeg veša i spavaćica približi potrošačima u svim zemljama regiona, kroz franšizni model poslovanja.

Prije pet godina prva franšizna radnja je otvorena 2010. u Konjicu, a sada "Alma-Ras" u svojoj maloprodajnoj mreži ima tri franšizne prodavnice.

U kompaniji su 2016. označili kao "godinu franšizinga" budući da planiraju širenje u zemljama regiona.

Tarik Baraković, koordinator prodaje za inostrano tržište u kompaniji "Alma-Ras", kaže da su se za franšizu odlučili jer je to najbrži i najjeftiniji vid širenja maloprodajne mreže.

– "Alma-Ras" je franšiza idealna za preduzetnike koji žele da uposle sebe i svoju porodicu, pa i ljude iz zajednice u kojoj žive. Smatramo da je najveći potencijal za franšizno širenje mreže u zemljama regiona koje su po navikama, ukusima i kulturnim obrascima potrošača iste ili slične - kaže Baraković.


Trenutno, "Alma-Ras" ima maloprodajnu mrežu od 12 sopstvenih prodavnica, tri outlet prodavnice i tri franšizne prodavnice – dvije u Bosni i Hercegovini, jednu u Srbiji u šoping centru "Stadion". Ostale prodavnice u inostranstvu, na primjer, u Crnoj Gori i Makedoniji, rade po principu franšiznog kornera ili shop-in-shop modela.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.