NavMenu

Sticanje prvog radnog iskustva u "Klasu" - Sarajevska kompanija ozvaničila saradnju sa Ekonomskim fakultetom

Izvor: Indikator Srijeda, 09.12.2015. 15:20
Komentari
Podeli
(Foto: facebook.com)
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu (EFSA) i sarajevska prehrambena industrija "Klas" potpisali su memorandum o razumijevanju, kojim se označava početak saradnje na različitim nivoima i kroz različite aktivnosti. Kao rezultat potpisanog memorandum najbolji studenti EFSA će krajem akademske 2015/16. godine dobiti mogućnost za obavljanje pripravničkog staža i sticanje prvog radnog iskustva u jednoj od najuspješnijih kompanija u BiH.

"Klas" će u budućnosti aktivno podržavati rad studenta kroz realizaciju različitih projekata, gostujućih predavanja predstavnika "Klasa" u okviru nastave na predmetima koji se izvode na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. U planu su i različite posjete i obilasci studenata kompaniji "Klas," zajednička organizacija takmičenja za studente za izradu najboljeg diplomskog i završnog rada, podršku organizaciji međunarodnih naučno-istraživačkih konferencija na EFSA i drugo.

Ovakav vid saradnje predstavlja implementaciju ustaljene svjetske prakse, te je dodatni korak jačanju odnosa između akademske i poslovne zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na pres konferenciji, medijima su se obratili dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu prof. dr Željko Šain i generalni direktor kompanije "Klas" Rusmir Hrvić.

- Za Fakultet ovo predstavlja uspostavljanje i širenje saradnje sa realnim sektorom u cilju praktične edukacije studenata i istraživačkog rada nastavnog osoblja. Fakultet će imati prostor za praktičnu primjenu teoretskog znanja, a "Klas" mogućnost za prenošenje novih praktičnih spoznaja i izazova u poslovanju akademskoj zajednici, u cilju njihovog zajedničkog rješavanja. Zajedničkim radom postižemo sinergetske efekte: primjene teorijskih znanja u praksi i praktičnih znanja u empirijskim istraživanjima i edukaciji - izjavio je prof. dr Željko Šain.


- "Klas" je lider u proizvodnji hrane u našoj zemlji i jedan od značajnih proizvođača hrane u regionalnim okvirima. To naše liderstvo ostvarujemo prije svega investicijom u ljude. Naš rast i razvoj temeljimo na znanju. Iz tog razloga, sasvim je razumljivo da nastojimo ostvariti što jaču dugoročnu saradnju sa visokoškolskim ustanovama kakva je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Pored toga i ja sam ponosan što sam završio upravo ovaj fakultet i posebna mi je čast sjediti sa svojim profesorima i kolegama iz privrede u Poslovnom savjetu ustanove na kojoj sam se obrazovao - izjavio je direktor Rusmir Hrvić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.