Izvor: eKapija | Srijeda, 09.12.2015.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raiffeisen banka po deseti put najbolja u BiH

Karlheinz Dobnigg
Raiffeisen banka u BiH po deseti put je dobitnik nagrade "Banka godine" magazina "The Banker".

Tim povodom Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH, rekao je da će ovu godinu zaokružiti još jednom značajnom internacionalnom nagradom u bankarskoj industriji.

- Počastvovani smo ovim priznanjem koje nam predstavlja značajnu motivaciju za budući rad. Činjenica da smo dobitnik priznanja "Banka godine" pokazuje da je naša strategija poslovanja prilagođena tržištu na kojem djelujemo, te da spremno možemo odgovoriti na sve izazove sa kojima se susrećemo u poslovanju - rekao je Dobnigg.

Dodao je da je ponosan na sve zaposlenike Raiffeisen banke, bez čijeg zalaganja i posvećenosti banka ne bi dobila ovu nagradu. Takođe, nagradu magazina "The Banker" za "Banku godine", primila su i supsidijarna lica Raiffeisen Bank Internationala u Srbiji i Rumuniji.

Magazin "The Banker" koji je Raiffeisen banci dodijelio ovu nagradu, renomirani je stručni magazin kompanije "Financial Times", a priznanje je uručeno na svečanoj ceremoniji koja je održana u Londonu.

Raiffeisen banka je u 2015. dobila nekoliko značajnih internacionalnih i domaćih nagrada. Časopis "Global Finance" Raiffeisen je proglasio najboljom bankom u Bosni i Hercegovini, a Evropska banka za obnovu i razvoj uručila je Raiffeisen banci priznanje za Najaktivniju banku izdavaoca finansijskih instrumenata u BiH za 2014. godinu. Banka je i ove godine doibla nagradu "Zlatni BAM" za najveći dionički kapital u 2014. godini, saopćeno je iz ove banke.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.