NavMenu

Vlada FBiH ulaže 2 mil KM u izgradnju zgrade terminala na "Međunarodnom aerodromu Tuzla"

Izvor: eKapija Srijeda, 09.12.2015. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)
Vlada TK je u nacrtu budžeta za 2016.godinu predvidjela 500.000 KM za izgradnju pristupnih svjetala. Po dobijanju dozvole za kargo saobraćaj premijer TK Bego Gutić je prisustvovao sastanku Uprave Aerodroma s predstavnicima Privredne komore Istanbula, koja je izrazila interes za korištenje usluga kargo prijevoza "Međunarodnog aerodroma Tuzla", saopšteno je iz kantonalne vlade.

- Predstavnici najjače privredne komore u Turskoj su izrazili spremnost da ulažu u tuzlanski aerodrom, kao i da "Međunarodni aerodrom Tuzla" bude tranzitni, disperzivni aerodrom prilikom transporta roba iz Turske prema zapadnoj Evropi.

Po riječima premijera Gutića, i Vlada FBiH prepoznala je tuzlanski aerodrom kao strateški projekt, te je naredne godine predviđeno oko 2 mil KM za ovaj aerodrom, što će biti upotrijebljeno za izgradnju nove terminalne zgrade.


- Za dodatno investiranje, ili za pridruživanje ovoj investiciji svoj interes iskazali su i gosti iz Turske - rekao je Gutić i dodao da prije tih investicija treba riješiti određene imovinskopravne odnose, na čemu se već radi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.