NavMenu

FERK utvrdio obavezni udio struje proizvedene iz obnovljivih izvora

Izvor: Indikator Srijeda, 09.12.2015. 09:09
Komentari
Podeli
Regulatorna komisija za energiju u FBiH (FERK) juče je održala 22. redovnu sjednicu na kojoj je odlučeno da postotak obaveznog udjela električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije, koji su obavezni za sve koji snabdijevaju krajnje kupce u Federaciji BiH i kvalificirane kupce koji uvoze električnu energiju za vlastite potrebe za 2016. godinu, iznosi 2,24%, saopšteno je iz FERK-a.

Odlučeno je, također, kako će se u postupak opće rasprave uputiti Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva "ELGRAD" iz Jajca i Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva Obrtničko društvo "SE Solar 1-2" Hadžići iz Sarajeva, vlasništvo Mirsada Hrbata.

Tekstovi nacrta dozvola mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati u sjedištu FERK-a ili na veb stranici FERK-a www.ferk.ba.

- Zainteresiranu javnost pozivamo da se detaljnije informira o mogućnostima sudjelovanja u postupcima općih rasprava preko naše veb stranice ili u dnevnim novinama - stoji u saopštenju.

Na jučerašnjoj redovnoj sjednici usvojene su i obavijesti za javnost o kompletnosti podnesenih zahtjeva za izdavanje dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva "Gold energy" Gradačac i "Mac Eco Oil" Sarajevo.


Više informacija o podnesenim zahtjevima se može dobiti u prostorijama FERK-a, dok se pisani komentari i zahtjevi za stjecanje statusa umješača podnose do 15. decembra 2015. godine do 12 sati na adresu FERK-a, a pisani komentari se mogu dostaviti i faksom ili na adresu kontakt@ferk.ba.

Članovi FERK-a su donijeli i Odluku o privremenoj regulatornoj naknadi za period od 1. januara do 30. juna 2016. godine, navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.