NavMenu

Elisabeth Stadler prva žena na čelu "Vienna Insurance Group"

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 07.12.2015. 13:22
Komentari
Podeli
(Foto: facebook.com)
Elisabeth Stadler, nova predsjednica "Vienna Insurance Group" (VIG) od 1. januara 2016. godine biće prva žena na čelu vodećeg austrijskog osiguravatelja ali i prva čelnica jedne od ATX tvrtki u Austriji.

ATX je vodeći indeks Bečke berze u koji je uključeno 20 najatraktivnijih kompanija.

Elisabeth Stadler, 54-godišnjakinja koja je završila aktuarstvo, ima iza sebe profesionalnu karijeru dugu 30 godina. Bila ja visoko pozicionirana u konkurentu UNIQA, a potom austrijski šef njemačkog Ergo osiguranja. Od prošle godine je u problematičnom VIG-ovom supsidijarnom društvu "Donau", koje je izgubilo mnogo novca u Italiji.


- Elisabeth Stadler ima snažnu, otvorenu i simpatičnu osobnost. Ona je izvrstan menadžer s međunarodnim iskustvom zajedno s dubokom stručnošću na polju osiguranja - ocjenjuje za "Kurier" najoštriji konkurent, šef UNIQA osiguranja Andreas Brandstetter.

Elisabeth Stadler mijenja na mjestu predsjednika Uprave VIG-a Petera Hagena.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.