Izvor: Capital | Petak, 04.12.2015.| 08:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Projektom "Moj proizvod" predstavljeno 150 uspješnih kompanija

Predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Bruno Bojić rekao je juče u Sarajevu da je putem projekta "Moj proizvod" u proteklih godinu dana javnosti u BiH predstavljeno 150 uspješnih kompanija koje zauzimaju istaknuto mjesto u stvaranju stabilnog privrednog okruženja.

Bojić je, nakon svečanosti zatvaranja projekta "Moj proizvod", rekao novinarima da je u "Dnevnom listu" svakog četvrtka izlazio poseban prilog u kojem su predstavljene kompanije po preporuci Spoljnotrgovinske komore BiH.

On je naglasio da je cilj ovog projekta promocija i jačanje kompanija iz BiH, te stvaranje pozitivnog mišljenja građana o domaćoj privredi, jer se svakodnevno suočavamo sa lošim vijestima i negativnim pričama, dok se dobre priče o uspješnim kompanijama i velikim resursima teško nađu.

- Mi imamo kvalitetne proizvode koji mogu odgovoriti svjetskom i evropskom tržištu - istakao je Bojić i dodao da će Spoljnotrgovinska komora nastaviti sa ovakvim projektima.

Branko Petrović, vlasnik firme "Neno" iz Teslića koja se bavi proizvodnjom tekstilne pozamanterije, rekao je da firma ima par stotina proizvoda – od elastike, čipke, bretela za grudnjake, a oko 50% proizvoda plasira na inostrano tržište, uglavnom u EU.

On je naveo da imaju 35 radnika i da su orijentisani na nove tehnologije i proširenje proizvodnje.

Direktor firme "Meridijan" Vladimir Franjić rekao je da je ova firma dugo godina bila uvoznik proizvoda poznate italijanske firme "Sanpellegrino", a onda su odlučili da sami proizvode ženske čarape koje će biti kvalitetne i jeftinije.

On je istakao da su sada njihovi proizvodi zastupljeni u većini prodavnica, ali da imaju problem sa nekim lancima tržnih centara koji su došli u BiH i ne dozvoljavaju im da prodaju svoje proizvode u njihovim prodavnicama.

- Mora se naći način da se naši proizvodi nađu na tržištu BiH jer bismo više proizvodili kada bismo mogli da plasiramo svoje proizvode - rekao je Franjić i pohvalio projekat "Moj proizvod", jer su se i na ovaj način kupci mogli upoznati o uspješnim kompanijama u BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.