NavMenu

"Bisnode" grupacija postala vlasnik tri bonitetne kuće u regiji

Izvor: Novo Vrijeme Utorak, 01.12.2015. 13:09
Komentari
Podeli
Prošlosedmičnim potpisivanjem ugovora, koji stupa na snagu januara 2016. godine, "Bisnode" postao je vlasnik triju bonitetnih kuća koje su do sada bile zastupnik preduzeća "Dun&Bradstreet" u ovom dijelu Evrope - "Bonline" u Hrvatskoj, "Bonitetna hiša I" u Sloveniji te firma "Rating" u Srbiji.

Podsjetimo, "Bisnode Južna tržišta" je u oktobru ove godine potpisao strateški ugovor s firmom D&B vodećim svjetskim ponuđačem poslovnih i kreditnih informacija. Ugovorom je uređeno da će "Bisnode" od juna slijedeće 2016. godine preuzeti ekskluzivno partnerstvo D&B-a za ovaj dio Evrope. Zahvaljujući posljednjoj akviziciji, taj je rok značajno skraćen tako da će već od januara 2016. "Bisnode" u svojem portfelju imati i proizvode te usluge firme D&B.

Kupljena preduzeća svojim su poslovanjem pokrivali i tržišta Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Albanije. Spomenute firme su u 2014. godini ostvarile 1,232 mil EUR prihoda te 295.000 EUR neto dobiti.

- Iznimno poštujemo dosadašnje klijente D&B-a te želimo što je prije moguće obaviti transfer znanja i vještina - kazala je Maria Anselmi, regionalna direktorica "Bisnode".


Ona je još dodala da je sigurna da će sinergijski učinci rezultirati još većom azinom zadovoljstva njihovih klijenata, te da je portfelje usluga od sada je proširen na cijeli svijet.

"Bisnode" grupacija, vodeći je evropski ponuđač poslovnih informacija sa sjedištem u Švedskoj. "Bisnode" posluje u 17 europskih zemalja te zapošljava 2.500 stručnjaka. "Bisnode Group" je ujedno i najveći globalni partner američke firme D&B koja posjeduje najveću svjetsku komercijalnu bazu podataka s više od 240 miliona podataka o poslovnim subjektima iz više od 30.000 izvora.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.