NavMenu

Užičko preduzeće "Jedinstvo" počelo obnovu vodovoda u Foči - Vrijednost posla 4,6 mil KM

Izvor: Glas Srpske Utorak, 01.12.2015. 15:47
Komentari
Podeli
Radnici preduzeća "Jedinstvo" iz Užica, kojem je povjerena prva faza obnove vodovoda vrijedna 4,6 mil KM, juče su u naselju Tabaci počeli sa radovima.

Prva faza obuhvata izgradnju glavnog dovodnog cjevovoda dugog 12 kilometara, automatske hlorne stanice, rasteretne komore i 2.200 kućnih priključaka sa automatskim očitavanjem.

- Ovo je najveća investicija u infrastrukturi u posljednjih 20 godina koja će konačno omogućiti uredno snabdijevanje vodom. Rok za završetak prve faze je 14 mjeseci, s tim što će izvođač radova nastojati da radove privede kraju i ranije - rekao je načelnik Foče Radisav Mašić.

Druga faza podrazumijeva izgradnju sekundarne mreže, napajanje vodom Dragočave i Miljevine i kanalizacionu mrežu, dok se treća faza odnosi na izgradnju kolektora.


Polovina novca za projekat obezbijeđena je kreditom Evropske investicione banke, 35% su donacije, a sa 15% učestvuje opština. Ova investicija dio je projekta "Vodovod i kanalizacija", koji u 23 opštine sprovode Vlada RS i Evropska investiciona banka, a njegova vrijednost je 100 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.07.2024.  |  Agro, Građevina

Rekonstrukcija Kalenić pijace kreće početkom naredne godine - Poslije obnove postojaće četiri cjeline (FOTO)

Rekonstrukciji i modernizaciji Kalenić pijace krenuće početkom sledeće godine, najavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović. Prva celina obuhvatiće najveći deo pijace sa 510 tezgi, četiri pjacete sa česmama i klupama i biće natkrivena nadstrešnicom. Druga celina će se fokusirati na gastronomske objekte, uključujući prodaju prehrambenih proizvoda i pripremu gotove hrane, dok je treća predviđena za objekat mlečne hale

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.