NavMenu

Održana druga sjednica Padne grupe za realizaciju projekta "Podrinje"

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 30.11.2015. 15:28
Komentari
Podeli
U Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu, u petak 27.11.2015. godine, održana je druga sjednica Padne grupe za realizaciju projekta "Podrinje".

Radna grupa je razmatrala radnu verziju Akcionog plana projekta "Podrinje", koja je pripremljena na osnovu osnovnog dokumenta Programa razvoja Podrinja, snimljenih potreba i prioriteta jedinica lokalne samouprave koje su ikazale interes za učešće u projektu, te strateških dokumenata vlada Republike Srpske i Republike Srbije. Nacrt akcionog plana će biti dostavljen vladama na usvajanje.

Projekat "Podrinje" je zajednički projekat dvije Vlade, koji ima za cilj poboljšanje privrednog i društvenog života stanovništva Podrinja i to u različitim oblastima kao što su infrastruktura, poljoprivreda, energetika, zaštita životne sredine, mala i srednja preduzeća, turizam, zdrastvstvo, te obrazovanje i kultrua. Radnu grupu čine predstavnici ministarstava i drugih republičkih institucija obje vlade, te predstavnici Savjeta korisnika kojeg čine opštine uključene u Projekat.


Konstititutivne sjednica radne grupe i Savjeta korisnika za realizaciju projekata "Podrinje" održane su 16.06.2015. godine u Užicu, tokom kojih je podržan Program razvoja "Podrinja" i dogovorena izrada akcionog plana za njegovoru realizaciju.

Koordinacionu ulogu u radu Padne grupe ima Predstavništavništo Republike Srpske u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.