NavMenu

Oporavak ruskog finansijskog sektora - Neto profit Sberbanke u trećem kvartalu 930 mil EUR

Izvor: B92 Nedjelja, 29.11.2015. 16:42
Komentari
Podeli
Najveća banka u Rusiji, Sberbanka, saopštila je da primjećuje znakove oporavka u ruskom finansijskom sektoru, koji je bio u dubokoj krizi.

Objavljujući poslovne rezultate za tri mjeseca zaključno sa septembrom, koji su okarakterisani kao "najbolji kvartalni rezultati u ovoj godini", finansijski direktor Sberbanke Aleksandar Morozov rekao je da je banka evidentirala veću zaradu od kamata, dok je hipotekarno kreditiranje takođe u porastu, prenosi agencija Frans pres.

Neto profit Sberbanke je u tom periodu iznosio 65,4 milijarde rubalja (930 mil EUR), što je za 8% manje u odnosu na isti period lani, ali iznad očekivanja analitičara koje je anketirala ruska agencija Interfaks.

Prihodi od kamata uvećani su za 25%, a od provizija za 33%, navodi se u saopštenju banke.

Ruski bankarski sektor je, kako ocjenjuje Frans pres, platio visoku cijenu ekonomske krize u zemlji izazvane oštrim padom cijena nafte i zapadnim sankcijama uvedenim Moskvi zbog ukrajinske krize. Od početka ove godine, oko 70 malih banaka je podnjelo zahtjev za proglašenje bankrota, a samo u novembru ih je bilo deset.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.