NavMenu

U Rakovici počinje gradnja tvornice maltera u vrijednosti od 7,8 mil EUR

Izvor: Oslobođenje Utorak, 02.10.2007. 09:05
Komentari
Podeli

Povodom izgradnje tvornice maltera, danas će (02.10.2007.) na kamenolomu House Milos u Rakovici – Sarajevo Jochen Ziegenfub, direktor Wietersdorfer Grupe i direktor kompanije House Milos Franjo Milos položiti kamen temeljac.

Grupa Wietersdorfer, sa sjedištem u Austriji, priozvođač je cementa, kreča i građevinskog materijala. Ova kompanija će u saradnji sa regionalnim partnerom, firmom House Milos, graditi tvornicu maltera, fasada, žbuke, ljepila za pločice i boja.

Ukupna zajednička investicija iznosi 7,8 miliona EUR, saopćile su ove dvije kompanije. Proizvodnja će početi u maju 2008. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.