NavMenu

Na "Aerodromu Banjaluka" ostvareno 400 putničkih i više od 115 kargo letova

Izvor: Nezavisne novine Subota, 28.11.2015. 09:32
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Na "Aerodromu Banjaluka" tokom ove godine ostvareno je više od 400 letova srpskog avioprevoznika "Air Serbia" na redovnoj liniji Banjaluka - Beograd - Banjaluka, sa više od 16.000 putnika, rečeno je Srni u preduzeću "Aerodromi Republike Srpske".

U "Aerodromima" ističu da je ova linija veoma važna za tržište Republike Srpske prvenstveno zbog transfera putnika u više od 50 svjetskih destinacija.

- Do sredine godine u funkciji je bila i aviolinija Banjaluka - Cirih - Banjaluka kompanije "BH Airlines", koja je obustavljena. Od januara do juna ostvarena su 142 leta sa 2.500 putnika - navode u "Aerodromima Republike Srpske".

Iz ovog preduzeća podsjećaju da su u novembru prošle godine započeli kargo letove izvoza mesa za Tursku, te da je za manje od godinu dana ostvareno više od 115 letova i prevezeno gotovo 5.000 tona rashlađenog junećeg mesa.

S obzirom da je "Aerodrom Banjaluka" potpuno opredijeljen za nastavak razvoja kargo saobraćaja, u operativnim planovima za narednu godinu predviđen je početak izgradnje kargo centra sa pratećim aerodromskim kapacitetima.

Na aerodromu je trenutno u funkciji rashladna komora zapremine 1.000 metara kubnih, koja ima mogućnost održavanja temperature od četiri do osam stepeni, kao i rashladna komora zapremine 1.200 metara kubnih sa mogućnošću održavanja temperature od osam do 16 stepeni Celzijusovih.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.