Izvor: Indikator | Petak, 27.11.2015.| 08:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Nelt" otvara distributivni centar u Bijeljini 4. decembra

(Foto: Champiofoto/shutterstock.com)
Kompanija "Nelt" u petak (4. decembra) svečano će otvoriti otvoriti novo skladište u regionalnom distributivnom centru Bijeljina.

Biće pušten u rad novi objekat kapaciteta 1.650 m2, iz koga će se, u prodajnom i distributivnom smislu, robom široke potrošnje iz "Nelt" portofolija pokrivati region sjeveroistočne BiH, uključujući oba entiteta i Brčko Distrikt.

Zvanicama će se obratiti Miloš Jelić, izvršni direktor "Nelt Grupe", Neven Hadžisulejmanović, izvršni direktor "Nelt" BiH i Marko Milanković, menadžer za komunikacije "Nelt Grupe", koji će govoriti o daljoj strategiji razvoja u Bosni i Hercegovini, primjeni novih tehnologija i najavi saradnje sa novim principalima. Biće predstavljena i strategija razvoja "Nelt Grupe" na globalnom nivou.

Kao začetnik sadašnje kompanije "Nelt" u Bosni i Hercegovini, 1999. godine osnovana je firma "Orbitko", kao pod-distributer konditorskih i duhanskih proizvoda, sa sjedištem u Trebinju. Godine 2006. "Orbitko" je ušao u partnerstvo sa kompanijom "Nelt Co", da bi 2010. godine firma promjenila ime u "Nelt" d.o.o, a sjedište firme je prebačeno u Istočno Sarajevo, gdje se i danas nalazi.

"Nelt" posjeduje regionalne centre u Banjaluci, Bjeljini i zapošljava više od 230 ljudi.

"Nelt" trenutno radi sa principalima "Arla", "Kent", "Mondelez", "Majevica", "Neoplanta", BIC, "Duhanka", "Philips", "SC Johnson," BAT, JTI, "Fabrika Duhana Sarajevo".

"Nelt" BiH je član "Nelt Grupe", organizacione platforme 12 kompanija u 8 zemalja u Evropi i Africi, sa 3.800 zaposlenih i godišnjim prometom većim od 700 mil EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.