NavMenu

Na aukciji "Bijeli album" grupe "Beatles" broj 0000001

Izvor: RTRS Petak, 27.11.2015. 08:23
Komentari
Podeli
(Foto: IkeHayden/shutterstock.com)
Prvi otisak albuma grupe "Beatles" iz 1968. poznatijeg po nazivu "White Album" po potpuno bijelom omotu, uskoro će se naći na aukciji na kojoj se očekuje da dostigne cijenu od 60.000 dolara.

Riječ je o albumu koji predstavlja oličinje "rokenrol relikvije". Kako prenosi londonski "Gardian", album, koji nosi serijski broj 0000001, na prodaju će ponuditi bivši bubnjar "Beatles" Ringo Star.

Prva četiri otiska albuma bila su u vlasništvu "Beatles"-a. Pretpostavljalo se da je broj 0000001 pripao Džonu Lenonu, za kog je Pol Makartni jednom rekao da ga je dobio "na galamu".

Ispostavilo se, međutim, da se album posljednjih 35 godina nalazio u Starovom bankovnom sefu u Londonu.

Aukcija će se održati od 3. do 5. decembra u Los Anđelesu u organizaciji poznate aukcijske kuće Džulijens, a na njoj će se naći još nekoliko Starovih predmeta, poput nakita, odjevnih predmeta i muzičkih instrumenata.


Sav prihod od prodaje biće uplaćen dobrotvornoj Lotus fondaciji koju su osnovali Star i njegova supruga Barbara Bah.

"The Beatles" je deseti album legendarne britanske grupe. To je ujedno i najobimniji album grupe, sa 28 pjesama, među kojima su "Back in the U.S.S.R", "Ob-La-Di, Ob-La-Da", "While My Guitar Gently Weeps", "Julia" i "Helter Skelter".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.