NavMenu

VTK BiH organizuje okrugli sto o necarinskim barijerama u poljoprivredno-prehrambenom sektoru CEFTA regiona

Izvor: eKapija Petak, 20.11.2015. 11:11
Komentari
Podeli
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizuje okrugli sto "Necarinske barijere u poljoprivredno- prehrambenom sektoru u CEFTA regionu " 24. novembra 2015. godine u prostorijama Komore.

Unapređenje poslovnog ambijenta kroz eliminaciju i smanjenje necarinskih barijera u poljoprivredno-prehrambenom sektoru zajednički je cilj vlada i privatnog sektora, odnosno komora regiona. Evidentno je da i skoro deset godina od potpisanog Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini (CEFTA 2006), još uvijek bilježimo necarinske barijere prilikom trgovine unutar CEFTA zemalja, stoji na sajtu komore.

Cilj Okruglog stola je da na jednom mjestu okupi predstavnike državne administracije i predstavnike komora da prezentuju iskustva i najčešće barijere slobodnoj trgovini u regionu, kao što su: komplikovane procedure kod protoka roba, nepriznavanje certifikata o kvalitetu, sanitarnih, fitosanitarnih i veterinarskih dokumenata kao, povećano uzorkovanje roba na granicama i slično, te da se iznađu rješenja koja će ukloniti ove probleme u budućnosti.


Zainteresovani za učešće na skupu potrebno je da dolazak potvrde do 20. novembra 2015. godine na telefon: +387 33 566 183 ili e- mail: tijana.muhamedagic@komorabih.ba
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.