NavMenu

Ski-pas i za Jahorinu i za skijališta u Srbiji - Potpisan sporazum o saradnji OC "Jahorina" i "Skijališta Srbije"

Izvor: Capital Četvrtak, 19.11.2015. 13:53
Komentari
Podeli
Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je danas u Banjaluci da će potpisivanje sporazuma o saradnji između Olimpijskog centra "Jahorina" i preduzeća "Skijališta Srbije" upotpuniti ponudu zimske turističke sezone Centra.

- Siguran sam i da će svi oni koji budu gostovali u preduzeću "Skijališta Srbije" doći i na Jahorinu, kako bi vidjeli našu olimpijsku ljepoticu - rekao je Gluhaković novinarima.

Gluhaković, koji je prisustvovao potpisivanju ovog sporazuma, podsjetio je da resorno ministarstvo sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije radi na još dva velika projekta.

- To je potpisivanje sporazuma sa Turističkom organizacijom Zlatibora, te će svi oni koji iz Srpske posjete ovu turističku destinaciju imati popust od 10 do 20% - naveo je Gluhaković.

On je dodao da se drugi projekat odnosi na Zdravstveno turistički centar "Banja Koviljača", čije će usluge posjetioci iz Srpske plaćati uz određen popust.

- Čekamo samo pozitivno mišljenje Vlade Srbije, odnosno Ministarstva zdravlja na ugovor koji smo poslali - objasnio je Gluhaković.

Prema njegovim riječima, resorno ministarstvo radi na saradnji i sa banjama i turističkim organizacijama Slovenije, kako bi Srpska sa svojim kapacitetima izašla i na tržište Evrope.

Direktor preduzeća "Skijališta Srbije" Dejan Ljevnaić rekao je da se potpisivanjem sporazuma sa Olimpijskim centrom "Jahorina" nastavlja regionalno povezivanje Srpske i Srbije.

- Skijašima smo omogućili da kupovinom sezonskog ski-pasa u Srbiji, mogu da skijaju u Olimpijskom centru "Jahorina" tri povezana dana, dok će, s druge strane, skijaši kupovinom ski-pasa u ovom centru moći koristiti skijališta u Srbiji - istakao je Ljevnaić.


On je naveo da ovo preduzeće upravlja ski-centrima na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj Planini.

- Pozivam sve skijaše da iskoriste ove mogućnosti, te da provjere visoke standarde na našim srpskim planinama - poručio je Ljevnaić.

On je dodao da će razmjena znanja i iskustava u ovoj oblasti doprinijeti poboljšanju kvaliteta usluge i stvaranju boljih uslova za skijaše koji koriste ski – centre ovih preduzeća.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Velibor Lazarević istakao je da je ovim sporazumom poboljšana dugogodišnja saradnja koju ovaj centar ima sa preduzećem "Skijališta Srbije".

Sporazum o saradnji između Olimpijskog centra "Jahorina" i preduzeća "Skijališta Srbije" Ljevnaić i Lazarević potpisali su danas u okviru "Foruma o privrednoj saradnji Republike Srpske i Srbije Banjaluka 2015".

Na forumu, koji je otvoren danas u Banjaluci, učestvuje blizu 200 predstavnika malih i srednjih preduzeća, klastera i agencija sa obje strane Drine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.