NavMenu

Uskoro testiranje digitalnog signala u BiH

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 19.11.2015. 09:44
Komentari
Podeli
(Foto: Tomislav Pinter/shutterstock.com)
Ministar komunikacija i transporta BiH Slavko Matanović rekao je juče da je u toku montaža opreme za digitalno emitovanje televizijskog programa i da u narednih 15 do 20 dana kreće testiranje signala.

Matanović je na sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamenta BiH kazao da je u procesu digitalizacije problem u prelasku sa zemaljskog na digitalno emitovanje i nedostatak korporacije javnih RTV servisa koja još nije formirana, a koja bi trebalo da upravljala digitalnom mrežom. Podsjetio je da je formiranje korporacije predviđeno zakonom, ali da za to još nije postignuta politička volja.

Komisija je razmatrala informaciju Ministarstva komunikacija i transporta BiH o realizaciji projekta digitalizacije javnih RTV servisa i usvojila zaključak kojim se daje podrška inicijativi za izmjenu strategije za prelazak sa zemaljskog na digitalno emitovanje. Komisija je zadužila ministarstvo da u procesu digitalizacije pokrene mjere na planu stvaranja potrebnih uslova za uvođenje komercijalnih TV stanica u paket digitalnih kanala istovremeno sa javnim RTV servisima.


- Nema smetnji da prvi talas digitalizacije pored tri javna RTV servisa - BHRT, RTRS i RTV FBiH obuhvati i komercijalne RTV emitere - kazao je Matanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.