NavMenu

Četiri predstave na repertoaru Scene MESS

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 16.11.2015. 13:27
Komentari
Podeli
(Foto: aerogondo2/shutterstock.com)
Predstojeća sedmica Scene MESS publici će ponuditi četiri predstave koje će se sa ukupno pet igranja predstaviti u Kamernom teatru 55, Sarajevskom ratnom teatru i Bitef teatru u Beogradu.

Sve predstave nastale su u koprodukciji sa domaćim i regionalnim teatrima, a ovosedmični repertoar će u utorak, 17. novembra, otvoriti "Brašno u venama" u SARTR-u te "Koncert ptica" u Kamernom teatru 55.

Predstava "Brašno u venama" Borisa Liješevića govori o porodici koju je rat rasuo po svijetu i koja se poslije više od dvadeset godina ponovo okuplja.

Priča komada "Koncert ptica" Aleša Kurta govori o vrlo aktuelnoj temi potrage za vječnom mladošću s jedne strane i o ljudskoj potrebi da na bilo koji način i po svaku cijenu sačuva ono što voli.

Nastavak sedmice obilježiće igranja predstava "Aveti" Andreja Nosova i "Mali mi je ovaj grob" Dine Mustafića.


Predstava "Aveti" nastala prema istoimenom djelu Henrika Ibzena govori o instituciji braka i o poziciji žene u građanskom društvu, a publika će je moći pogledati u Bitef teatru u Beogradu u srijedu, 18. novembra.

U Sarajevu, u Kamernom teatru 55, nova igranja u petak 20. novembra i subotu 21. novembra imat će i predstava "Mali mi je ovaj grob", priča o sarajevskom atentatu i implikacijama tog čina na današnje vrijeme, saopšteno je iz MESS-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.