NavMenu

Otvaranje južnog krila Univerzitetskog kliničkog centra RS početkom 2016.

Izvor: Klix Petak, 13.11.2015. 09:25
Komentari
Podeli
(Foto: kc-bl.com)
Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić zadovoljna je dinamikom građevinskih radova na južnom krilu Univerzitetskog kliničkog centra RS, čije je otvaranje planirano početka sljedeće godine.

- Krajem decembra ili u prvoj polovini januara mogao bi da bude završen tehnički prijem i izdata upotrebna dozvola za južno krilo nakon čega će biti i pušten u rad - rekla je Golić nakon što je sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS Draganom Bogdanićem obišla gradilište.

Navela je da je riječ o prostoru od 12.000 kvadratnih metara, od čega se 6.000 m2 odnosi na južno krilo, a 6.000 m2 na centralni hol koji povezuje sjeverno i južno krilo.

Bogdanić je ovom prilikom istakao da će se puštanjem u rad južnog krila konačno moći obaviti veći broj pregleda i procedura u prostoru koji je urađen prema evropskim standardima za polikliniku i to uz upotrebu sofisticirane opreme poput digitalnog mamografa, sale za kateterizaciju za interventnu kardiologiju s intravaskularnom dijagnostikom i sale za kateterizaciju za invazivnu kardiologiju.

On je naveo da je izgradnja dijela južnog krila i njegovo opremanje finansirano iz projekta realizovanog sa Korea Eximbank, čija je vrijednost 30 mil USD.


Generalni direktor UKC RS Mirko Stanetić je rekao da je najvažnije to što će u budućnosti od prijema pacijenta do precizne dijagnoze put biti mnogo kraći.

Pored radova na južnom krilu UKC RS, paralelno se u centralnom medicinskom bloku izvodi i rekonstrukcija na devet etaža i izgradnja novog sjevernog krila, kao i nabavka kompletne medicinske i nemedicinske opreme. Ugovorom je predviđeno da ovi radovi traju 43 mjeseca, a vrijednost projekta, koji se finansira kreditnim sredstvima Evropske investicione banke je 84 mil EUR, bez PDV-a.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.