NavMenu

Mađari zainteresovani za rekonstrukciju stadiona na Koševu - Razmatra se model finansiranja projekta

Izvor: Indikator Petak, 13.11.2015. 12:11
Komentari
Podeli
(Foto: JTKPHOTO/shutterstock.com)
U JU Centar za sport i rekreaciju Sarajevo održan je novi sastanak sa mađarskim investitorima zainteresiranim za ulaganje u rekonstrukciju stadiona "Asim Ferhatović - Hase" koji djeluje u okviru CSR-a, piše NAP, prenosi portal "Indikator".

- Mađari su ponudili nekoliko prijedloga za novi izgled stadiona na Koševu. Razmatra se i model finansiranja ovog projekta, gdje se čak razmišlja da CSR bude investitor uz povoljan kredit mađarske državne banke, sa minimalnim kamatama i grejs periodom u otplati - kaže rukovodilac marketinga CSR-a Haris Fazlagić.

Za rekonstrukciju stadiona potrebno je uraditi izmjene regulacionog plana, gdje bi bila ukinuta postojeća atletska staza. Razgovori će se nastaviti, a Općina Centar kao osnivač JU CSR aktivnije će se uključiti u razgovore.

Ovaj veliki projekat moguće je realizirati u roku od tri godine. Na sastanku sa delegacijom iz Mađarske bili su direktorica JU CSR Jasmina Polić i njeni saradnici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.