NavMenu

Počinju audicije za čuveni mjuzikl "Annie"

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 12.11.2015. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: Roman Rvachov/shutterstock.com)
Čuveni mjuzikl "Annie", koji je premijerno postavljen na "Broadway"-u 1977. godine, zahvaljujući nastojanju Instituta za muziku, teatar i multimediju (IMTM) iz Sarajeva dobiće svoju adaptaciju i u BiH.

Dobro poznata teatarska priča o jedanaestogodišnjoj djevojčici koja za vrijeme velike depresije bježi iz sirotišta i pronalazi utočište kod milijardera Varbuksa, biće rađena u koprodukciji IMTM-a, Pozorišta mladih iz Sarajeva i Agencije "McCann", a premijerno izvođenje očekuje se tokom 2016. godine.

Alma Ferović Fazlić, direktorica IMTM-a, za "Nezavisne" je potvrdila da će prva audicija biti održana 14. novembra u 13 časova, a mogu se prijaviti djeca uzrasta od šest do 14 godina, koja vole pjevanje, ples i glumu, a po mogućnosti već imaju prethodno scensko iskustvo.

- Tragamo za Eni i njenih šest najboljih prijateljica, ali i za cijelim dječjim ansamblom. Ovo je predstava koja će uključivati dosta aktera, oko trideset njih, a sva djeca koja prođu audiciju, proći će i višemjesečnu edukaciju pri Institutu - pojasnila je Ferović Fazlić.

Napomenula je da će se koncepcijski "Annie" oslanjati na originalni mjuzikl, ali i da će biti nekih manjih promjena i prilagođavanja današnjem vremenu.

- Tu ostaje ista priča, muzika će biti aranžirana za našu scenu i orkestar. Koreografije će biti prilično originalne, a kada je gluma u pitanju namjeravamo neke od aktera zamijeniti djecom. Želja nam je da što više djece budu učesnici u predstavi - istakla je ona.


Dodala je da će svakako biti dodatnih elemenata i čak nekih ubačenih scena koje će nas vezati za sadašnjost, za neku našu Eni iz BiH.

Ferović Fazlić je takođe napomenula da je produkcija mjuzikla najskuplji oblik pozorišnog izražaja, kao i da iz tog razloga nije slučajno da u našoj zemlji nema toliko mjuzikla.

- Nije slučajno da oni ne egzistiraju na redovnom repertoaru i da se ne repriziraju toliko često. Mjuzikl je tehnički veoma zahtjevna forma. Trudićemo se da minimiziramo te troškove, jer je to naša realnost - rekla je ona. Prve probe za mjuzikl će početi na proljeće, a prema riječima Ferović Fazlić "Annie" je svjetska literatura, namijenjena djeci, i njihov cilj je da ih od malih nogu privikavaju na pozorište.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.