NavMenu

Na investicionoj konferenciji u Srebrenici 10 kompanija iz Srbije

Izvor: eKapija Srijeda, 11.11.2015. 15:39
Komentari
Podeli

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Na dvodnevnoj Investiciono-razvojnoj konferenciji "Srebrenica 2015", koja je počela danas, učestvuje 10 kompanija iz Srbije, koje su došle u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS).

Među srbijanskim kopanijama su "Energoprojekt", Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije - Hidroelektrane "Bajina Bašta", RMHK "Trepča", "Stens turs", "Pastrmski ribnjak braće Filipović", "MPP Jedinstvo","Mlekara Spasojević" i "Amiga", koji će sa privrednicima Srebrenice i regiona razmijeniti informacije i razmotriti mogućnosti ulaganja, zajedničke proizvodnje i drugih vidova saradnje i poslovnih aranžmana, saopštila je PKS.

Kompanije članice PKS su, tokom pripreme skupa, izrazile interesovanje da sa partnerima iz Srebrenice i regiona, kao i drugim potencijalnim investitorima, razgovaraju o zajedničkim projektima eksploatacije ruda, izgradnje fabrike vode u Radaljskoj banji, proširivanja kapaciteta postojećeg ribnjaka, elektromašinogradnje i drugih segmenata elektro sektora.

Kompanje iz Srbije, koje su u Srebrenici došle u organizaciji PKS, zaiteresovane su i za proizvodnje i distribucije ljekovitog bilja, mlijeka i mlečnih proizvoda, izgradnje vodovoda, gasovoda, hotela i spa centara, kao i projekte iz informacionih tehnologija i osiguranja, navodi su saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.