NavMenu

"Morgan Stanley" zainteresiran za privatizaciju BH Telecoma

Izvor: Fena Ponedjeljak, 24.09.2007. 11:15
Komentari
Podeli


Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo bit će danas (24.09.2007.) domaćin razgovora između federalne delegacije i predstavnika "Morgan Stanleyja", vodeće svjetske investicijske banke čije je sjedište u New Yorku.

Predstavnici Morgan Stanleyja, banke koja djeluje u 32 zemlje svijeta, a u svojih 600 ureda zapošljava više od 58.000 djelatnika, žele ispitati mogućnosti pomoći BiH u osiguranju financijskih sredstava i u pružanju savjetodavnih usluga državnim kompanijama i projektima. Također, oni su zainteresirani i za privatizaciju BH Telekoma, te još nekih državnih kompanija.

U delegaciji Morgan Stanleyja su: Gergely Voros, šef Investicijskog bankarstva za centralnu Evropu, Jean Abergel, šef evropskih telekoma, Milan Elezović, izvršni direktor – Globalna tržišta kapitala i John Malik, potpredsjednik – Globalna tržišta kapitala.

Osim potpredsjednika Federacije Mirsada Kebe, sastanku će u ime federalnih organa prisustvovati i federalni premijer Nedžad Branković, zamjenik premijera iministar financija Vjekoslav Bevanda, ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović, te ministar energetike, rudarstva i industrije Vahid Hećo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.