NavMenu

Više od sto privrednika na Forumu o saradnji RS i Srbije u Banjoj Luci

Izvor: Capital Utorak, 10.11.2015. 13:50
Komentari
Podeli
Banja LukaBanja Luka
Više od stotinu predstavnika različitih sektora privrede iz Republike Srpske i Srbije učestvovaće na Forumu o privrednoj saradnji RS i Srbije pod nazivom "Banjaluka 2015" koji će biti održan od 18. do 20. novembra, najavio je danas direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS Marinko Đukić.

On je naglasio da će to biti važan događaj za razvoj privreda sa obje strane Drine.

Đukić je naveo da radni dio foruma počinje 19. novembra, kada će učesnici predstaviti primjere dobre prakse privredne saradnje i mogućnosti uspostavljanja međusobnih odnosa, a biće održani i neposredni susreti privrednika.

On kaže da će tog dana biti potpisan i memorandum o saradnji Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Srpske i Nacionalne agencije za regionalni razvoj Srbije, koji će predstavljati okvir za jačanje saradnje dvije agencije.

Prema njegovim riječima, planirano je i održavanje okruglog stola na kojem će učestvovati predstavnici lokalnih razvojnih agencija iz RS i Nacionalne agencije za regionalni razvoj iz Srbije, na kojem će fokus biti razvoj Podrinja.

Đukić je naveo da će 20. novembra učesnici foruma posjetiti Laktaše, gdje će im domaćin biti načelnik te opštine Miroslav Kodžoman.


Pomoćnik ministra za mala i srednja preduzeća u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Zoran Savić rekao je da će ovaj skup doprinijeti jačanju saradnje privreda RS i Srbije, ističući da Ministarstvo daje punu podršku tom događaju.

On je podsjetio da je na prijedlog ovog ministarstva Vlada RS donijela zaključak kojim je Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća RS obavezna da potpiše memorandum o saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj Srbije.

Ove dvije agencije su i organizatori foruma, koji će biti održan pod pokroviteljstvom Evropske mreže preduzetništva.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.