NavMenu

Počeli prvi radovi na budućem Gradu sunca u Trebinju

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 09.11.2015. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: mihalec/shutterstock.com)
Za hercegovačke građevinare nema zime. Svi su zasukali rukave i izašli na teren. Zajedničkim snagama bore se sa 800.000 kvadrata šume na kojima bi do ljeta iduće godine trebalo da nikne pravi mali grad, javlja ATV.

- Vršimo pripremne radove, znači probijanje puteva, ravnanje terena, planiranje. Koristi se lijepo vrijeme da uradimo što više poslova tih. Radi se po cijeli dan - rekao je Rade Kisin iz firme "Herc gradnja".

- Sada ima četiri, pet firmi koje su angažovane na ovom dijelu posla. Da bi se ostvarila dinamika posla sigurno da ćemo angažovati sve raspoložive potencijale u mehanizaciji Hercegovine - rekao je vlasnik koncerna "Swisslion" Takovo, Rodoljub Drašković.

Kombinacija drveta i kamena – to je Draškovićeva ideja vodilja za izgradnju turističkih kapaciteta, ali konačan sud o svemu daće s proljeća nekoliko renomiranih arhitekata iz regiona. Neki od njih već su obišli teren i spremni su da se prihvate posla.

- Ovo nije svakidašnje, ovo se jednom u životu i desi i predstvalja jedan normalan izazov ne samo za jednog arhitektu nego za više arhitekata. Kao što sam maloprije rekao, neko je rekao hoću grad na vodi i bi Venecija. Mislim mi moramo u ovakvim idejama biti vizionari - rekao je arhitekta Amir Vuk Zec.

A osim s arhitektima u toku su pregovori i sa vlasnicima Formule 1, potvrdio je Drašković za ATV. Glavni menadžer najvećeg cirkusa na svijetu već je boravio u Trebinju i sastao se sa Draškovićem. Na proljeće se očekuje i dolazak Bernija Eklstona.


- Kada budemo pripremili teren onda će sigurno oni doći da daju ocjenu da li im odgovara teren i koji su zahtijevi njihovi u samom izvođenju građevinskih projekata da bi se ovde održavale trke Formule 1 - rekao je Drašković.

Do tada, domaćini imaju zadatak i pola godine da urede i pripreme teren. Prostor na kom stojim do prije mjesec dana bio je pokriven gustom šumom. Sada je sve raščišćeno i poravnato, a na ovom mjestu s proljeća počinju glavni radovi – izgradnja akva parka i zatvorenog olimpijskog bazena, javila je ATV.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.