Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 09.11.2015.| 10:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

BAFE raspisao konkurs za mlade dizajnere u regionu

(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Modna organizacija BAFE raspisuje regionalni konkurs za mlade modne dizajnere. Konkurs je otvoren do 20. novembra 2015. i namijenjen je autorima starosti od 18 do 35 godina iz zemalja okruženja: BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Izabrani stvaraoci će dobiti priliku da svoj rad prikažu na beogradskoj manifestaciji "Balkan Art Fashion Event", koja se ovog decembra realizuje sedmi put za redom, sa ciljem da stručnu i širu javnost upozna sa stvaralaštvom mladih autora i pruži im podršku u promovisanju svog rada.

Prijava bi trebalo da sadrži CV autora i skice modne kolekcije ili fotografije realizovanih odjevnih komada u JPG ili PDF formatu. Aplikacije sa naznakom "Za konkurs 2015" svi zainteresovani kandidati mogu poslati na adresu: bafeevent@gmail.com

BAFE je u šest prethodnih izdanja okupio gotovo stotinu mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od osamdeset pojedinačnih i grupnih revija. Posljednje izdanje "Balkan Art Fashion Event-a" izazvalo je veliku pažnju autora iz zemalja okruženja, zbog čega je BAFE tim odlučio da platformu podigne na regionalni nivo.

"Balkan Art Fashion Event" je modna manifestacija, koja se održava već treću godinu za redom, a nastala je sa idejom da promoviše regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umjetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

Sedmi BAFE biće održan ovog decembra u Beogradu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.