Izvor: Klix | Nedjelja, 08.11.2015.| 13:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Proširenjem Tržnog centra "Omega" u Tuzli posao za još 200 radnika

- Novom investicijom na objektu u Tuzli zaposleno je 50 ljudi, a razvojne strategije su takve da se planira upošljavanje dodatnih 200 zaposlenika - rekao je Edim Džambić, generalni direktor "Omege" prilikom obilježavanja 15 godina saradnje sa brendom "Beko".

"Omega" d.o.o. je ekskluzivni zastupnik brendova "Beko", "Grundig" i "Blomberg" za BiH, koji su u vlasništvu grupacije "Arcelik" već deceniju i po.

Tokom 2015. godine "Omega" je proširila svoju maloprodajnu mrežu otvorivši šest novih ekskluzivnih "Beko shop"-ova, a danas ima ukupno 25 šopova u svom vlasništvu, te je sa "Bekom" zadržala primat u prodaji u BiH.

Edim Džambić je ovim povodom istakao je da je to firma koja je nastala 80-ih godina u BiH i jedna je od prvih kompanija u privatnom vlasništvu.

Rekao je da je "Omega" trenutno respektabilna kompanija koja se bavi prodajom tehnike, radi u prehrambenom sektoru, te na distribuciju prehrambenih artikala u tri distributivna centra u BiH: Banja Luka, Tuzla i Sarajevo.
Kako ističe, u svom radu zaposlili su 450 zaposlenika i svaki dan planiraju povećanje broja zaposlenih.

Arel Atakol, generalni direktor "Beko Balkans", izrazio je zadovoljstvo što je "Omega" distributer "Arcelik"-ovih proizvoda "Grunding", "Blomberg" i "Beko" za područje BiH već 15 godina.

On navodi da je "Beko" globalni brend kućanskih uređaja sa 60 godina iskustva.

- Beko je danas odabralo više od 40 miliona potrošača u više od 130 država, u našem vlasništvu je 14 proizvodnih pogona na tri kontinenta, otvoreni su marketing uredi u 27 država i ima više od 25.000 zaposlenih - izjavio je Atakol.

Ocijenio je da je BiH veoma važno tržište za kompaniju "Arcelik".

- Ponosni smo što smo sa "Omegom" zadržali prvo mjesto u prodaji u BiH - kazao je on.

Ove godine su nastavili širenje maloprodajne mreže otvaranjem šest novih "Beko shop"-ova u pet gradova: Banja Luka, Sarajevo, Brčko, Goražde i Gradiška, a u planu je i nastavak otvaranja šopova.

Društvo "Omega" trenutno spada u deset najvećih trgovačkih centara u državi i vodeća je firma na tržištu bijele tehnike i elektronike.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.