NavMenu

CVIJANOVIĆ: Od američkog fonda RS će uzeti do 50 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 05.11.2015. 14:52
Komentari
Podeli
Željka Cvijanović (Foto: vladars.net)Željka Cvijanović
Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da će RS do kraja ove godine "povući" samo do 50 mil KM kredita od ukupno 300 mil USD za koji je Vlada ranije dala saglanost da se RS zaduži kod američkog investicionog fonda "Global Bancorp Commodities & Investment".

- RS je u realizaciji povlačenja prve tranše koja neće biti veća od 50 mil KM - rekla je ona u izjavi novinarima u Banjoj Luci i dodala da se ta jedna tranša "uklapa" u iznos sredstava koji je moguće povući do kraja godine.

Cvijanović je dodala da će ostale tranše, kako je predviđeno ugovorom i kako je dogovoreno, biti "povlačene" u narednom periodu.


Opozicija je, uz kritike Vladi RS zbog ovog zaduženja, isticala da se RS u ovoj godini ne može zadužiti za iznose veće od 70 miliona, imajući u vidu raniju skupštinsku odluku o godišnjem zaduživanju.

Cvijanović je danas potvrdila i da će RS u ovom mjesecu izvršiti i rebalans ovodišnjeg budžeta, a u decembru se očekuje usvajanje budžeta i ekonomske politike za narednu godinu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.