NavMenu

"Podrumi Vukoje" osvojili deset zlatnih i srebrnih medalja na prestižnom takmičenju "AWC Vienna 2015"

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.10.2015. 08:42
Komentari
Podeli
Na najznačajnijem i najvećem svjetskom vinskom takmičenju "AWC Vienna 2015" trebinjski "Podrumi Vukoje 1982" su osvojili 10 zlatnih i srebrnih medalja za kvalitet vina. Uprkos velikoj konkurenciji (11.611 vina od 1.708 proizvođača iz više od 40 zemalja svijeta) i najzahtjevnijim i strogo definisanim pravilima degustiranja i testiranja međunarodnih enologa, vinskih stručnjaka, somelijera, gastronoma i vinskih publicista, "Podrumi Vukoje 1982" su osvojili 10 zlatnih i srebrnih medalja.

Nagrađeni su "hercegovački vranac", "hercegovačka žilavka", "syrah vukoje 30", "tribunia merlot", "tribunia cabernet sauvignon", "mediterranean vranac", "primavera white cuvée", "primavera red cuvée", "primavera rosé" i "tribunia rosé".

- Ovo je jedina vinarija sa ovih prostora koja je uspjela da osvoji 10 medalja na jednom ovako značajnom ocjenjivanju koje je i zvanično odobreno od strane Evropske Unije i gdje su postavljeni najveći standardi u ocjenjivanju kvaliteta vina. Uspjeh Podruma Vukoje 1982 je tim veći što je 5 medalja osvojeno u kategoriji crvenih "reserve" vina što predstavlja i najtežu i najzahtjevniju kategoriju za ocjenjivanje - saopšteno je iz ove trebinjske vinske kuće.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.