NavMenu

Šest medalja za bosanskohercegovačke inovatore na izložbi inovacija "Arca" u Zagrebu

Izvor: Dnevne novine SAN Utorak, 18.09.2007. 09:36
Komentari
Podeli

Na izložbi inovacija "Arca", završenoj 16. septembra 2007. u Zagrebu, inovatori iz BiH dobili su jednu zlatnu, dvije srebrene i tri bronzane medalje. Zlatnu medalju dobio je prof. dr. Milan Đudurović iz Banjaluke, za motor sa rotirajućim klipom, koji je za oko 25 % bolji od bilo kojeg drugog motora s unutrašnjim izgaranjem, klasičnog ili rotacionog, sudeći po rezultatima dobijenim proračunom i modelom koji se ispituje.

Damir Bahić iz Sarajeva i Bruno Marišić iz Širokog Brijega dobili su srebrene medalje, prvi za regulator rastućeg opterećenja na fitnes spravama, drugi za automobilsku svjećicu koja može trajati dvadesetak puta više nego bilo koja postojeća svjećica.

Bronzanu medalju dobio je Borko Babalj iz Trebinja, za pepeljaru koja u znatnoj mjeri sprječava širenje dima i neprijatnih mirisa. Banjalučanin Zoran Dujaković dobio je istu medalju za skele koje se mogu upotrebljavati na svim visinama, kako na zgradama tako i na mostovima, branama i drugdje, a Jasmin Planić i Emina Žunić, učenici sarajevske Ekonomske škole, nagrađeni su bronzanom medaljom za mirišljave čarape.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.