NavMenu

Novo pojeftinjenje nafte u BiH

Izvor: Indikator Utorak, 27.10.2015. 15:39
Komentari
Podeli
(Foto: Ditty_about_summer/shutterstock.com)
Nakon pojeftinjenja nafte u svijetu, cijene ovog energenta narednih dana će biti snižene i na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine, potvrdila je danas za "Anadolu Agency" Vahida Crnalić iz Ministarstva trgovine FBiH.

- Nakon pada cijena nafte u svijetu i u BiH je došlo do pada cijena. Već od jučer smo imali sniženje kod nekih pumpi, a narednih dana se očekuje da i ostale snize cijene nafte - kazala je Crnalić.

Podsjetila je da dizel u prosjeku iznosi 1,85 KM, a litar benzina 1,90 KM.

Naglasila je da su jučer i danas primili oko 60 novih zahtjeva za sniženjem cijena i na tržištu BiH.

- Imali smo zahtjeve prošle sedmice nakon čega je došlo do sniženja cijena. Još uvijek primamo zahtjeve tako da se može kazati da će većina pumpi ove sedmice sniziti cijene nafte - istakla je Crnalić.


Podsjetila je da su prethodnih nekoliko sedmica zabilježena uzastopna sniženja cijena nafte na svjetskom tržištu dodajući kako su zato očekivali i novo sniženje i u BiH.

Dodala je kako je cijena nafte u BiH u odnosu na ostale zemlje regiona Balkana najjeftinija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.