Izvor: Dnevne novine SAN | Ponedjeljak, 17.09.2007.| 10:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novoimenovana Komisija će Vladi FBiH predložiti model izgradnje autoceste Zenica - Mostar

(Foto: b)

Novoimenovana Komisija za otvaranje prijava na konkurs za izbor partnera za zajedničko finansiranje i izgradnju autoceste Zenica – Sarajevo – Mostar na trasi koridora 5c, u drugom krugu će Vladi FBiH predložiti i model izgradnje autoceste, model finansiranja i partnere. Odabir konačnog partnera Vlada će potvrditi na jednoj od sjednica.

U Vladinom stručnom timu su Erdal Trhulj, Sanela Halilović, Esad Osmanbegović, Amra Smailagić, Velimir Didak, Tomislav Vladić i Dragan Miovčić. Oni dolaze iz Direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta, Ministarstva prometa i komunikacija, Direkcije cesta FBiH i Komisije za koncesije FBiH.

Rješenjem Vlade s prošle sjednice poslove tehničkog sekretara za komisiju vršit će Mirela Pašović, namještenica federalnog Ministarstva prometa i komunikacija. Komisija će prilikom analize prispjelih prijava potencijalni partnera za realizaciju ovog projekta uzeti u obzir podatke o ponuđaču, iskustvo na sličnim projektima, lokalno iskustvo, biografiju o ključnom osoblju izvođača radova, finansijsku sposobnost ponuđača i sposobnost da osigura kvalitet radova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.