NavMenu

Sa okruglog stola o razvoju konsultativnog tržišta: U BiH posluje mali broj konsultanata

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 13.09.2007. 13:25
Komentari
Podeli

Na tržištu BiH posluje mali broj konsultantskih kuća čiji je značaj za razvoj malih i srednjih preduzeća veliki. Ovo je istaknuto na jučerašnjem okruglom stolu pod nazivom "Razvoj konsultativnog tržišta za mala i srednja preduzeća BiH". Učesnici su istakli da na tržištu BiH vlada velika potražnja za konsultantskim uslugama, ali da među preduzetnicima nema dovoljno spremnosti da plate takve usluge.

Vulf Gorecki, projekat menadžer njemačkog Društva za tehničku saradnju – GTZ, naglasio je da u današnjim tržišnim uslovima nije dovoljno samo imati dobar proizvod, već je neophodno stvoriti uslove za njegovu dobru prodaju, u čemu značajnu ulogu igraju upravo konsultanti.

"Primarno je odgovoriti na pitanje gdje se nalaze tržišta i na koji način se postojeća tržišta mogu opsluživati. Drugo pitanje je što efikasnija proizvodnja, a treća stavka je svakako stvaranje povjerenja kupaca u kvalitet proizvoda" rekao je Gorecki.

Kao jedan od najpozitivnijih primjera uspjeha preduzeća uz korištenje dobrih konsultanata naveo je prnjavorski "Topling", koji je izvršio modernu primjenu solarne energije. Jadranka Cvetković, generalni sekretar Privredne komore regije Banja Luka, kazala je da Komora nudi konsultantske usluge, ali da njihov nivo treba poboljšati.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.