NavMenu

"Heineken" u cijelosti preuzima "Pivovarnu Laško" i "Pivovarnu Union"?

Izvor: seebiz.eu Utorak, 20.10.2015. 15:36
Komentari
Podeli
(Foto: Irina Milošević)
Holandski "Heineken" je u utorak (20. oktobra 2015. godine) objavio namjeru da preuzme i preostali vlasnički udio u kompaniji "Pivovarna Laško" (PL) čijim bivšim vlasnicima je prošle nedelje isplatio 119,5 mil EUR za većinski paket od 53,43% dionica.

Ponuda kompanije "Heineken" da u cijelosti preuzme slovenački koncern za proizvodnju piva i mineralnih voda po 25,56 EUR za dionicu, odnosno istu cijenu po dionici kao i prilikom preuzimanja većinskog udjela, važi mjesec dana.

"Heinken" je preuzeo pivovare u Laškom i Ljubljani, uz najavu da će zadržati slovenačke regionalne marke piva "Laško" i "Union", a na mjestu direktora kompanije zadržao je Dušana Zorka koji već niz godina vodi kompaniju.


"Heineken" je preuzeo i obvezu podmirivanja starih finansijskih obaveza kompanije bankama kojima pivovara u "Laškom" duguje 141 mil EUR, a ljubljanska pivara "Union" 44 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.